A túráról


A Miről mesélnek a kövek? egy teljesítménytúrához hasonló rendezésű, Magyarországon egyedülálló túra. Eddig 7 alkalommal rendeztük meg, ötször a Velencei-hegységben és kétszer Gánton. Ezalatt közel 3500 túrázónak mutattuk be a letűnt világok titkait.

Ugyan tavaly a túráink elmaradtak, de 2019. március 23-án ÚJRA szeretettel várunk Benneteket a Velencei-hegységbe! 🙂

Hogyan zajlik a rendezvény?

Hogyan zajlik a "Miről mesélnek a kövek?" túra?

Hogyan zajlik a “Miről mesélnek a kövek?” túra?

Van egy rajt/cél, ahol a délelőtti nyitvatartási időn belül nevezni kell, majd ellehet indulni a túrán. A nevezési díjért cserébe térképet adunk, amin bejelöltük az útvonalat és az állomások helyszíneit. A térkép mellett az útvonalon látható földtani érdekességek leírását is megkapják  a túrázók.

A résztvevők egy előre meghatározott és jól kiszalagozott útvonalat járnak be, miközben állomásokat érintenek. Az állomások látványos helyszíneken vannak, például bányákban, sziklákon, barlangnál. Ezeken a helyeken geotúra-vezetők várják majd a kirándulókat, akik elmesélik, hogy jött létre az adott képződmény, azaz miről mesélnek a kövek.

A kalandozás végén a kiindulás helyszínére tér vissza mindenki, ahol „Geotúrázó” vagy “Mesélő kövek” kitűzőt adunk emlékbe. A kitűző grafikája mindig más, ősszel például ezekből lehetett választani a Vértesben:


Ezután korlátlan mennyiségben lehet zsíros és lekváros kenyeret fogyasztani a többi megfáradt turista társaságában.

Tovább a kiírásra