GYIK


Sajnos idén először nemcsak az őszi, hanem a tavaszi rendezvényünk is elmarad, így egy ideig nem lesznek Miről mesélnek a kövek? túrák :( 

 

Kell előnevezni a túrára?

Egyéni túrázóknak nem, csak az iskolai csoportoknak. Várunk mindenkit szeretettel!:)


Eddig nem nagyon túráztam még. Merjek elindulni a „Miről mesélnek a kövek?” geotúrán?

Igen! Büszkék vagyunk arra, hogy sok embernek a mi túránk az első, amin részt vesz.
Hogy segítsük a tájékozódást terepen, sűrűn kiszalagozzuk az útvonalat, így az mindenki számára jól követhető. Térképet is adunk a résztvevőnek, de nem szükséges a használata a sűrű szalagozásnak köszönhetően.

A 10 km-es táv ideális azoknak, akik nem edzettek ebben a műfajban. Eddig nem volt példa arra, hogy valaki fizikai teljesítőképessége miatt ne tudta volna befejezni a túrát. Ha mégis előfordulna bármi probléma, a Rendezőségtől nyugodtan lehet segítséget kérni.


Gyakran van “Miről mesélnek a kövek?” túra?

Sajnos nem! Évente 2 alkalommal szokott lenni, de most egy ideig ezeket sem tudjuk megtartani.


Rossz időben is meg lesz tartva a túra?

Nagyon rossz idő esetén elhalasztjuk a túrát az esőnapra, de egy kis eső nem tántorít el minket:) Kétes idő esetén érdemes tehát meglátogatni facebook oldalunkat vagy honlapunkat a rendezvény előtti napokban.


Mit vigyek magammal a túrára?

A legfontosabb az ivóvíz. 1,5 liter/fő ajánlott. Útközben nincs vízvételi lehetőség.

Az egyéb holmi opcionális, de nagyon ajánljuk még a következőket: hátizsák, esőkabát, meleg ruha, sapi, váltó zokni, mobiltelefon, élelmiszer a szükséges mennyiségben, papír zsebkendő. Sebfertőtlenítő, sebtapasz, stb. szintén hasznos lehet.


Ajánlott-e a túra kisgyerekekkel?

Igen. Tavaly 64 olyan család jött el, akikkel 14 éven aluli gyerekek voltak. Sok volt a 3-6 éves gyerkőc is, akik mind ügyesen teljesítették a kistávot (10 km).


Végig lehet menni babakocsival valamelyik távon?

Sajnos nem. Volt, aki próbálta (nagyon elszántan), de hamar feladták.


Lehet kutyát hozni a túrára?

Igen, minden évben sok kutyust hoznak a túrázók (nem véletlenül szerepel a 2014-es kitűzőn kutya is). Azonban kérjük a gazdikat, hogy legyenek felelősségteljesek.


További kérdésekkel keress meg bátran az n.csorvasi@gmail.com e-mail címen, vagy a 06204048524 telefonszámon.