Rólunk írták


Eddig 7 alkalommal rendeztük meg a “Miről mesélnek a kövek? geotúrát, ötször a Velencei-hegységben és kétszer Gánton (Vértes). Ezalatt közel 3500 túrázónak mutattuk be a letűnt világok titkait. Nézd meg mit írtak rólunk (válogatás) (:2016. március: Velencei-hegység

Ebben az évben arra kértük a túrázóinkat, hogy 1-től 5-ig értékeljék a rendezvényt összességében. 240 beérkezett szavazat alapján 4.8 pontra értékeltetek bennünket! A jövőben is megteszünk mindent azért, hogy élményekben gazdag napot szervezzünk Nektek! 🙂


2015. október: Gánt (Vértes)

“A kicsit esős idő ellenére is eddigi legemlékezetesebb túrámon vettem részt. Külön dicséret illeti a geológus hallgatókat, akik színvonalat beszámolókkal feledhetetlen élményt nyújtottak. Legközelebbi rendezvényükön is szívesen részt vennék!”

Bemhardt Balázs, Tata


“Nagyon jó volt, érdekes. Meglepő volt az a rengeteg szín, amit láttunk. Örültünk, hogy a rossz idő ellenére is megtartották a túrát. Nagyon köszönjük a kedvességet, a kitűzőt, a zsíros és lekváros kenyeret, müzli szeletet. Egy élmény volt.”

(a legfiatalabb résztvevő (5) és családja)

turavelemeny


“Nagyon jól éreztem magam, fantasztikus a szervezők lelkesedése! Örülök, hogy a kevésbé híres természeti értékekre is felhívják a figyelmet.”


Ez volt az első olyan “Miről mesélnek a kövek?” túra, ahol örömkönnyeket láthattak néhányan a szememben. Hogy miért? Az utolsó állomáson a bányászatról, illetve a gánti “tájsebekről” mondhatták el a véleményüket a résztvevők, amit én is végighallgattam. Mindenkit megérintett a felhagyott bányákban rejlő millió évek üzenete a túra végére, és már ők is látják egy darab kőben a letűnt világokat – ezt hallottam. És ezért is csináltuk:’).

Jó volt látni azt is, amikor a derekamig érő gyerkőc magyarázta az én (!) anyukámnak, hogy ő geológus, méghozzá paleontológus lesz majd:). De az is meghatott, amit Martin, az egyik előadónk mesélt: egy gyermek rászólt a követ elhajító társára, hogy “vigyázz, nem tudod, hogy évmilliókat dobálsz?”.

A jövőben is lesznek “Miről mesélnek a kövek?” túrák az ilyen, felejthetetlen pillanatokért.

a főszervező


2015. március: Velencei-hegység

„Nagyon jól szervezett, jelölt túra volt. Köszönet érte a szervezőknek. Könnyű volt eligazodni a nagyon laikusnak is. A táj, a panoráma gyönyörű. Felejthetetlen élménnyel és rengeteg képpel megyek haza. Köszönöm szépen mindenkinek.”

Kerekes Jánosné, Veszprém


„Ami engem illet, el vagyok bűvölve:). A jelzések kifogástalanok, az útvonalon még a hozzám hasonló „kalandorok” sem képesek eltévedni:). A pontellenőrök kedvesek, a tájékoztatás szakszerű és érthető. Jövőre (is) itt a helyünk! Köszönjük!”


„A túra gyönyörű volt, a szervezés kitűnő, a vezetők lelkesek! Köszönjük! Sok ilyet még!”

Bánsági Peti


„Egy rövid mondat: Minden nagyon SZUPER volt!”


„Nagyon jól/kellemesen éreztem magam a túrán, annak ellenére, hogy ez a közel tíz kilométer a havi adagom szokott lenni gyalog, ennek mégis minden percét élveztem. A túrán résztvevő kutyik mind arik voltak, a kavicsok kellően esztétikusak, az állomásokon a pontellenőrök és az előadók meg jófejek.”

Bence


„Nagyon köszönjük a túrát, jó volt a vonalvezetés, korrektül ki volt szalagozva, tetszettek a + helyszínek, a füzet és a matricás megoldás is.

A tartalmi dolgokról szintén maximális elismeréssel tudok írni: szemléletes, szakmailag tökéletes és élvezetes előadásokat hallhattunk. Csak így tovább! Még egyszer nagyon köszi a szuper csapatnak!:)„

Ast Hajni és Laci


Az Alapi Általános Iskolából 46-an érkeztek hozzánk. Élmény beszámolójukat ITT olvashatjátok:)


2014

„Nagyon szépen köszönjük Nektek az élménydús túrát! Kellemes táv volt, gyerekekkel is könnyen teljesíthető, a szintemelkedések nem voltak megterhelőek. Külön köszönet a lelkes és alapos ismertetőkért az ellenőrzőpontokon!

Egy tökéletes vasárnapi családi program volt, gyönyörű tavaszi időben.”


„Nagyon tetszett a túra, jól volt jelölve az út, jók voltak az előadások is, kedvesek a szervezők! Köszönjük szépen!”

Fülöp család


Kinga rajza


„Nagyon tetszett! Szép volt a táj, érdekesek voltak a kövek! 🙂 ”

Fruzsi


„Szuper volt: jó szervezés, kedves mindenki! 100%. Gratulálok! 🙂 ”


„Nagyon szépen köszönjük ezt a gyönyörű túrát. A táj szépsége mellett a sok hasznos információt, amit minden ellenőrzőponton megosztottak velünk. Kislányom ezen a túrán ment először 9 km-t.”

Szabó család


Egy képes túrabeszámoló is készült a 2012-es túránkról Jakab által.

 

Köszönjük mindenkinek a visszajelzéseket!